#Teamvroem

Een community van hardlopers…

Van 21 naar 25

Janine Brussee – Twee weken geleden mijn eerste halve marathon gelopen. Een mooie prestatie welke eerder dan gepland plaatsvond.
Dat met het oog op meer km’s maken om die marathon te bereiken.

Deze halve marathon had ik op het laatste moment gekozen omdat het waarschijnlijk niet lukt om de Tis voor Niks halve marathon te lopen. Een operatie op zeer korte termijn zet in ene keer alles op z’n kop. Weg planning!

Dan maar een maand eerder de halve lopen en weet je wat, ik plan er direct een mooie Trail achteraan.

Dusss, de BearTrail stond op het programma. img_0352Tijd om eens iets meer te lopen dan de baby afstand. Een mooie Trail van 25km door de Voerstreek net over de grens in Belgiรซ. Fijn dat Chiel ook vrij was zodat hij 25km met mij mee kon hobbelen.

Van Esther al vernomen dat zij daar de Barefoot NK ging lopen en Corine en Kim hun langste Trailafstand ooit. Een boel gezelligheid dus!

Een week voor de BearTrail kreeg ik een nieuwsbrief van de organisatie. Het lijkt wel of ze het wisten…. startnummer 2125… Geweldig! Van 21km naar 25km.

Maar dan is de dag van de Trail aangebroken. Dat betekent op een zaterdagochtend om 06:00 uur je nest uit en dan om 07:30 in de auto zitten op weg naar een wedstrijd. Jeetje dat valt niet mee.

’s Gravenvoeren is onze bestemming en lekker vlot naar toe gereden. Ruim op tijd om Esther te zien starten en een kwartier later ook de TrailChicks.

Snel terug naar de auto. Klaar maken voor onze tocht. Toch ga ik proberen om weer wat te eten onderweg, dit keer geen gelletjes maar een noten-fruitbar. img_5332Blijven oefenen en kijken wat goed gaat.

Oh gelukkig, de drukte in het startvak valt mee. Wel andere koek dan 2 weken geleden. En dan toch nog een bekende uit Arnhem tegenkomen. De notenman van de markt ๐Ÿ™‚ grappig!

img_0353Het begin van het Parcours was niet al te lastig. Lekker doorlopen en je plek zien te vinden in de groep mensen. Het viel me op dat we veel ingehaald werden en dat terwijl we echt op tempo liepen. Anders dan bij de babyafstand. Hier waren de lopers veel beter getraind. Wat een verschil!
Mijn trainingen mogen dus nog wel wat meer aangescherpt worden! Maar het doel vandaag was uitlopen en niet kijken naar de tijd. Proberen om die km’s in de benen te krijgen en zonder pijntjes.

Wat een mooie omgeving hier. Geen straf om hier te mogen lopen. Parcours was goed aangegeven. Complimenten voor de organisatie!img_0354
Natuurlijk af en toe een wandelpauze en tijd om wat foto’s te maken voor in ons plakboek ๐Ÿ˜‰
Bij 20km merkte ik dat de koek op was. Het koste me moeite om nog vooruit te komen. Fijn dat Chiel erbij was om me hier doorheen te trekken. Finishen is het doel, dus dat ga ik ook doen… Kop op en doorgaan.

img_5322Aftellen naar de finish, een paar kleine klimmetjes, wat afdalen en op het geluid af van de man die aan de finish stond met z’n microfoon om ons binnen te roepen.

Langs de voetbalvelden en daar was de finish al. Toch weer een prestatie erbij. Mijn langste afstand in da pocket en volgens de uitslagenlijst een sub 3 ๐Ÿ™‚
Wat kan het toch fijn zijn om dan even te mogen zitten.
Maar het feest was nog niet voorbij.

Op moment dat ik weer mijn benen kon strekken (om wat cola bij te tanken) zag ik Michiel Hollander die natuurlijk zijn schatje binnen kwam roepen.

Volgens een bericht van de TrailChicks onderweg zouden ze er nog een klein uurtje op lopen. Genoeg tijd om alvast wat hersteldrank naar binnen te gieten: Hoegaarden. WAT FIJN!

Gelukkig konden we vanuit de kantine precies zien wie er het veld kwam oplopen, want daar was Esther al! Tweede dame op de NK Barefoot 39km en ook nog eens een stuk sneller dan vorig jaar. Top gelopen dus!! En ook nog Zilver om je nek. Hoppa!!img_5325

Snel na de prijsuitreiking terug naar Michiel. Inmiddels op het hek geklommen zodat hij zijn Chickie goed in de gaten kon houden.
En daar zijn ze dan. Hand in hand over de finish. They did it! 39km samen uitgelopen.

Wat was het weer een fantastische dag! Heerlijk gelopen. Natuurlijk ook afzien, maar doel is weer gehaald.
Klaar om onder het mes te gaan en hopen op een snel herstel.img_0355


img_0356ย img_0358

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 #Teamvroem

Theme by Anders Norén