#Teamvroem

Een community van hardlopers…

Een mooie (verjaardags) loop

Ron Mostert – Tijdens de zomer heb ik met mezelf afgesproken dat ik iedere maand aan 1 hardloopevent wilde gaan lopen. Al snel waren de alle maanden tot het einde van het jaar gevuld met 10-16K loopjes behalve oktober. Dat moest dan ook de maand worden waarin ik mijn HM PR ging aanscherpen, maar waar te lopen? Eindhoven kwam niet uit, Amsterdam te druk dus op zoek naar wat anders. Via twittermaatje Maarten van Haest werd ik gewezen op de Brabant Marathon in Etten-Leur. Met herstelbiertjes en worstenbroodjes in het vooruitzicht heeft hij mij (vrij makkelijk) overgehaald om me in te schrijven.

In de aanloop naar het event werd duidelijk dat er meer bekenden aan de start van de verschillende afstanden zouden verschijnen waaronder ook #TeamVROEM weerman en marathon held Eric Timmer zou van de verjaardagspartij zijn en zijn 25e M lopen, het kon niet anders dan een leuke dag worden.

Hoewel de voorbereiding in de laatste week niet optimaal was, te weinig rust een lichte verkoudheid en kinderen die zich niks aantrekken van de wintertijd was het 30 oktober toch echt zover, Raceday.

De voorspelling van Eric beloofde mooi weer en ondanks dat ik pas om 14:00 mocht starten was ik al vroeg op weg naar Etten-Leur om bij de start van de 10K en de M te zijn. 1-foto-t-shirtBij het startvak had ik Maarten, Patricia en de jarige job al snel gevonden. Eric was duidelijk herkenbaar aan zijn eerste cadeau van de dag:

Na wat laatste succeswensen was het voor de lopers van de 10K (en niet veel later de M) tijd om het startvak op te zoeken. Ik zoek een mooi plekje langs het parcours om nog wat startfoto’s te maken. Helaas spot ik Maarten en Patricia niet, maar als de M van start gaat lukt het mij wel op Eric nog even te kieken:2-foto-start-eric-evt-kun-je-hem-nog-inzoomen

Terwijl ik een plaatsje in de zon zoek langs het parcours vlak bij de finish van de 10K is het op twitter wat onrustig en wordt er door een paar #TeamVROEM maatjes gevist naar mijn plannen: “weer een p-erretje vandaag?”. Als ik daarop ontwijkend antwoord wordt mij duidelijk gemaakt dat het zo nooit wat met me wordt en wordt er zelfs gehint naar een #TeamVROEM heropvoedingskamp. Dat vind ik nou één van de leuke dingen van het lopen in een team, ze weten je zo goed te motiveren. Thanks mannen, dat wordt echt gewaardeerd!

Maarten en Patricia lopen een solide 10K en als zij binnen zijn verplaatsen we ons naar het terras van de Butler. Dit terras ligt op een strategisch punt van het M parcours, want de lopers komen hier 2 keer langs lopen als zij een lusje maken over het plein. Ondertussen druppelen ook de andere HM lopers binnen en niet lang daarna staan ook Kitty, Jan, Driekus en Sanne bij ons. Terwijl de ene helft al lekker aan het herstelbier begint maken wij, de HM lopers, ons klaar voor de start.

3-foto-high-five Op een groot scherm zien we ondertussen Eric aankomen en beginnen we hard voor hem te zingen terwijl hij het plein op rent voor zijn lusje (of fame). Op de terugweg neemt hij even de tijd om langs ons te lopen en high fives uit te delen.

Daarna is het voor de HM lopers toch echt tijd om naar ons startvak te gaan.

Omdat iedereen van ons groepje andere plannen heeft gaat iedereen lekker zijn eigen gang in het startvak. Omdat ik bij het omkleden al een gelletje kapot had getrokken, en dus maar op had gedronken, sta ik in ieder geval lekker strak aan de start.4-foto-start

Na een paar honderd meter komt Kitty mij al voorbij en ik haak bij haar aan. Terwijl we het hebben over het feit dat ze zelf vindt dat ze eigenlijk veel te snel gaat komt zelfs Jan langs om een bestelling voor koffie / thee op te nemen. Wat gebeurt hier, wat loopt iedereen belachelijk hard denk ik. Jan is de eerste die zich bedenkt en neemt gas terug. Kitty en ik lopen nog een eindje samen op, maar ik denk ondertussen een beetje te weten hoe ik mijn races moet opbouwen en besluit daarom gas terug te nemen en op mijn eigen tempo verder te lopen. Kitty verdwijnt daardoor langzaam aan de horizon. Die kom ik straks waarschijnlijk nog wel ergens tegen denk ik en begin mijn strijdplan uit te voeren. Het oorspronkelijke plan was om 15K vlak te lopen, 4K versnellen en de laatste 2K volle bak te gaan. Voorafgaand aan de start was ik echter gewaarschuwd voor een vervelend stukje rond de 17K. Dat begon met vals plat en daarna een heuvel met een raar steil stuk er in. Op basis daarvan had ik mijn plan aangepast: vlak lopen tot na de heuvel, daarna versnellen en het gas er op.

De route is gevarieerd en erg mooi. Op sommige stukken is het pad wel erg smal en wordt je gedwongen wat te trailen, maar over het algemeen is het een prima hardloopparcours. Onderweg loop je hier en daar M lopers voorbij, zelfs een barefoot runner (respect !) ontbrak niet.

Als ik uiteindelijk aankom bij het stuk vals plat blijkt de teller al op 18K te staan, maar heb ik Kitty nog steeds niet gezien. Ze zal toch niet uitgevallen zijn denk ik dan. Ondertussen nader ik de heuvel met het steile stuk er in. Ja, nou, wat zal ik er van zeggen. Hij viel heel erg mee, hier had ik mijzelf niet voor hoeven sparen. Dus op het moment dat ik bovenop de heuvel ben gaat de gaskraan gelijk open want er zijn niet heel veel kilometers meer over…

Op ongeveer 1,5 KM voor de finish zie ik opeens Kitty lopen, ik zet nog een tandje bij en kom naast haar te lopen. Ik vraag haar hoe het gaat en wat ze eigenlijk aan het doen is 😉 Wat is zij bezig aan een waanzinnige race. Het lukt haar niet meer om mee te gaan in mijn versnelling, dus het laatste stukje loop ik nog even alles er uit richting de finish. BAM binnen in 1:48:27, een verbetering van mijn PR met een dikke 2 minuten. Vervolgens draai ik mij om en vang Kitty op als zij over de finish komt. 5-foto-kitty-en-ronOok zij loopt een dik PR (zelfs 8 seconden sneller dan dat van mij, maar daar heb ik het natuurlijk niet over). Ze is helemaal euforisch en terecht, wat heeft zij een geweldige race gelopen!

Vervolgens is het wachten op Jan die ook niet veel later over de finish komt. Ook hij heeft een mooi PR gelopen en wordt lekker door Kitty vertroeteld. Terwijl zij gaan omkleden blijf ik nog even wachten op Debbie Meijer. Mede op mijn aanraden heeft zij ook deze HM in haar schema opgenomen en ik wil haar verrassen bij de finish. Na iets meer dan 2 uur lopen support ik haar de laatste meters over de finish en maken we nog een mooie medaille selfie. Dan is het ook voor mij tijd om mij weer bij de rest van het verjaardagspartijtje te voegen en de Brabantse gezelligheid.

Aangekomen bij de Butler duurt het niet lang of iedereen is omgekleed en de herstelbiertjes komen op tafel. Nadat de races zijn geanalyseerd waarbij bijna alle HMers een PR blijken te hebben gelopen is het tijd om Eric te verrassen met nog wat verjaardagscadeaus van zijn twitter vriendjes en vriendinnetjes.

Het was een mooie dag, met een mooie loop in een mooie omgeving en een mooie tijd. En terwijl ik onderweg naar huis ga en geniet van alle felicitaties van mijn #TeamVROEM maatjes, bleef het nog lang onrustig in Etten-Leur….

6-foto-feestje


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2019 #Teamvroem

Theme by Anders Norén