#Teamvroem

Een community van hardlopers…

Estafette met internationale allure

Chiel Hollander – Voor dag en dauw vertrokken de Vroemers vanuit het hele land naar de start van de Purmerbos Marathon. Om de kansen op een podiumplek te vergroten, waren er zelfs gastlopers vanuit Belgie en vanaf de trails ingevlogen. Het bleek al vroeg zo druk dat parkeren, dicht bij de start, een uitdaging was.
Zoals het hoort, lagen de nummers voor de favorieten al klaar en hadden de teams van de organisatie een eigen stukje op het terrein gekregen om zich optimaal voor te bereiden op de wedstrijd. Team Vroem deed vandaag, op 11 december 2016, mee met drie estafette teams.

Coach Henny en Nesrine vormden samen team 3 omdat ze allebei zoveel mogelijk rondjes wilde lopen. Samen gingen ze de strijd aan met de twee andere teams, welke op basis van een zware selectieprocedure ingedeeld waren. Team 1 bestond uit Alex, Corine, Kenneth, Rene en Chiel H. Team 2 ging de strijd aan met Chiel B, Janine, Joke en Ruben. In tegenstelling tot de 6 uur van de Haarlemmermeer, waar zo veel mogelijk korte rondjes in de gestelde tijd gelopen moet worden, bestond het parcours in Purmerend uit 1 rondje van 2,9 en zeven rondjes van 5,6 kilometer.

Vanaf het moment dat het startschot klonk bleek het een pittige strijd te worden. Niet alleen onderling, maar ook tegen de wind in de polder en tegen de koploper van de individuele Marathonlopers; een loper van buitenlandse komaf welke in een rap tempo de rondjes volbracht.

Janine en Corine verbaasden zelfs zich zelfs met de tempo’s die ze in hun twee rondjes liepen, Joke zette haar super-compensatie van Valencia maximaal in, Coach Henny liet zich meevoeren in de strijd en zette snellere ronde tijden in dan verwacht. Chiel B, Nesrine, Alex, Kenneth, Rene en Ruben wisten volledig aan de verwachtingen te voldoen en liepen super rap. Zelf wist ik het bijna 3 kilometer vol te op het tempo dat ik wilde halen, maar daarna was de koek op en was ik blij dat ik maar 1 rondje hoefde vandaag…

Uiteindelijk bleek Alex, namens Team 1, als winnaar de finish over te kunnen lopen.
Met het vijftal een prachtige tijd van 2.53.51! Nesrine en Henny volgde op minder dan drie minuten en vlak na de individuele winnaar wist team 2 ook dik onder de 3 uur te finishen.

Geen podium bij deze wedstrijd, maar wel kerstkoeken en een handbeschreven teammedaille. De kerstkoeken smaakte heerlijk, net als de biertjes die Janine en Chiel mee hadden genomen om de overwinning (en vooral de gezellige dag) te vieren…

En Milan.. Jammer dat je niet mee kon lopen, maar leuk dat je mee was en bedankt voor de leuke foto’s! Hopelijk een snel herstel… 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Next Post

Previous Post

1 Comment

  1. Ruben 19 december 2016

    Pracht verhaal!

Leave a Reply

© 2019 #Teamvroem

Theme by Anders Norén