#Teamvroem

Een community van hardlopers…

Bruggenloop 16 – De kroon op een mooi loopjaar

Ron Mostert –  December, traditioneel de maand van het terugkijken en plannen maken voor het nieuwe jaar. Nu had ik die plannen voor het nieuwe jaar al gemaakt door me in te schrijven voor de Marathon van Rotterdam, dus bleef het terugkijken nog over. Dat terugkijken wilde ik doen tijdens mijn decemberloop: De Bruggenloop in Rotterdam.

Vorig jaar was ik begin december door Henny opgenomen in de #TeamVROEM familie, had ik mijn eerst schema ontvangen en kreeg ik via een Kenneth de gelegenheid om mee te lopen met een business team tijdens de Bruggenloop van 2015. Ondanks dat ik op dat moment al zo’n 10 maanden liep, durf ik wel te stellen dat toen mijn hardloop leven pas echt begon.

Door dit jaar weer mee te lopen met de Bruggenloop kon ik dus, naast het feit dat het gewoon een heel gezellig event is, ook gelijk de balans opmaken van mijn eerste loopjaar.

Op de dag van de race is ’s morgens ook de Purmerbos marathon waar door een aantal #TeamVROEM estafetteteams gestreden wordt om de podiumplekken. Tijdens de racevoorbereidingen (lees: het pannenkoeken eten) zie ik de eerste foto’s al binnen komen. Ze geven precies weer wat het lopen voor mij extra leuk heeft gemaakt het afgelopen jaar. Met elkaar doelen behalen, de gezelligheid onderling en nieuwe mensen leren kennen. Een mooi voorbeeld daarvan was ook de Lighttour door Amsterdam die Petra Kerkhove had georganiseerd de donderdag voor de Bruggenloop. Samen met Petra, Gaby en allemaal andere leuke mensen een rondje van ongeveer 15K hobbelen langs allemaal lichtjeskunstwerken in Amsterdam met volop fotostops en gezelligheid.

 Na een voorspoedige autorit parkeren Gaby en ik vlak bij het mooiste stadion van Nederland: De Kuip. Daar is het nog relatief rustig en na wat bekenden gesproken te hebben wordt het tijd om de kleedruimtes op te zoeken.

Als we omgekleed zijn is het wachten op Petra en zodra die binnen is kunnen de gebruikelijke laatste bezoekjes aan de Dixi’s gebracht worden en zoeken we het startvak op. In het startvak wordt ons groepje steeds groter en wordt uiteraard de ene na de andere startvakselfie gemaakt. Omdat Mari Durieux op dat moment nog in de lappenmand zit maken we speciaal voor hem ook nog een beterschapselfie.

Het is dat ons startvak in beweging komt en ik zie dat de wedstrijdklok loopt, maar het startschot heb ik toch echt gemist. We zijn dus begonnen. Zoals ik al had geschreven in mijn verslag van de 7 Heuvelenloop is mijn doel voor deze Bruggenloop een sub 1:15.Het idee was rustig beginnen en waar mogelijk versnellen. In het begin is het nog best druk en loop ik samen met Petra en Gaby.

Als ik echter vlak bij de Erasmusbrug ben, de eerste serieuze brug in het parcours, merk ik dat ik al lekker soepel een behoorlijk tempo loop, maar de dames onderweg al kwijtgeraakt ben. Ik besluit door te lopen in mijn eigen tempo, ik heb tenslotte een missie. Ik schakel mijn horloge over op HF en probeer met netje te houden aan de door Henny opgegeven intensiteit. Ik heb hiervoor zelfs speciaal van Everdien haar HF band geleend zodat ik werk met een betrouwbaardere meting dan via mijn Garmin polsmeting. Het lopen op HF heb ik al één keer eerder geprobeerd en dat was toen geen succes, maar deze keer vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Ik loop heerlijk en mij HF blijft mooi constant. Omdat het parcours niet is veranderd ten opzichte van vorig jaar, weet ik ook goed wat me te wachten staat en kan ik heel bewust van punt naar punt lopen. De 1K rondetijden die op mijn horloge verschijnen zitten allemaal al onder de 5’, dus ik lig mooi op koers. Bij de van Brienenoordbrug loop ik snel genoeg naar boven zodat ik veelal links kan blijven lopen zonder snellere lopers te hinderen. Ondertussen kijk ik naar beneden of ik één van de dames zie, maar dat is niet het geval. Na deze klim, waar geen einde aan lijkt te komen, is het tijd voor de laatste versnelling. Ik verhoog het tempo, dat gaat natuurlijk vanzelf bergaf, en ook de intensiteit gaat omhoog. Dit weet ik vast te houden in het daaropvolgende vlakke stuk en in de laatste kilometers kan ik zelfs nog een extra versnelling plaatsen waardoor ik na 1 uur 13 minuten en 44 seconden over de finish kom. BAM! ook weer een dik PR op deze afstand en een geslaagde missie.

Terugkijkend op het afgelopen jaar kan ik dus natuurlijk niet anders dan heel tevreden zijn over de progressie die ik heb gemaakt. Vorig jaar liep ik de Bruggenloop in 1:23:05, een verbetering van bijna 10 minuten op deze afstand is echt een mooie bekroning van het afgelopen loopjaar. Een loopjaar waarin ik mijzelf onder leiding van Henny niet alleen loop technisch, met het ene na het andere PR, maar ook als onderdeel van #TeamVROEM en de hardloop community verder heb “ontwikkeld”. Ik kijk nu al uit naar al het moois in 2017.


 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Next Post

Previous Post

1 Comment

  1. Petra Kerkhove 9 januari 2017

    Je bent echt goed bezig Ron! Echt knap wat voor progressie je al hebt geboekt in 1 jaar! En het was inderdaad heel gezellig! Doen we snel weer!

Leave a Reply

© 2019 #Teamvroem

Theme by Anders Norén