#Teamvroem

Een community van hardlopers…

6uur vd Haarlemmermeer

Michiel Brussee – Met een verbeten en van pijn vertrokken gezicht en onder het uitslaken van een wilde oerkreet stort Kenneth zich over de finishmat waarna hij vol tegen het tartan smakt.

Het is tekenend voor het fanatisme waarmee Teamvroem een uiterste poging doet om de 2e plaats te bevechten in de slotfase van de 6 uur van de Haarlemmermeer.

Even daarvoor is Milan het team komen versterken en is er weer een sprankje hoop om de achterstand van 800 meter goed te maken.

De 6 uur was begonnen met een comfortabele voorsprong. Met Frank, René, Kenneth en Chiel & Chiel stond er een team dat sneller was dan vorig jaar toen de eerste plek werd gehaald. We maakten ons dan ook geen zorgen.

Al snel bleek dat we de concurrentie hadden onderschat. Team belastingdienst had enkele lopers van spitzenklasse en kwam met goede tactische wijzigingen gevaarlijk dicht in de buurt en halverwege zelfs voorbij. In deze mooie sportieve strijd zagen we de belastingdienst langzaam maar zeker verder uitlopen.

Terwijl onze benen langzaam veranderden in appelmoes bleven we slechts overeind door “El Salvador” Milan die de laatste 2 uur zou meelopen. Onder luid gejuich en vreugdetranen werd hij onthaald. Meteen bij zijn eerste loopbeurt bewees hij al zijn klasse en was de inhaalrace een feit.

Er was echter nog een kaper op de kust. Ook team NSL had nog een troef klaarliggen. Het bleek zelfs een winnende troef. Bijna ongemerkt stonden zij plots bovenaan op het scorebord.

De strijd van Teamvroem ging nu dus om de 2e plaats waarbij nog even alles uit de kast werd gehaald. Door het nieuwe elan gingen de rondetijden bij iedereen weer omhoog en kwam de belastingdienst langzaam weer in zicht. Toen na 6 uur het fluitsignaal klonk, strandden we op slechts 240 meter achter de nummer 2.

Geknokt en verloren, maar voor ons gevoel gewonnen. Gewonnen van onszelf en een prachtige teamprestatie neergezet.

Uiteraard werd de dag afgesloten door de traditioneel chaotische en onbegrijpelijke prijsuitreiking waarbij ultratopper Pascal het hoogste treetje mocht beklimmen met de derde beste Nederlandse prestatie ooit.

Afscheid nemend van de teams en van elkaar belovend dat we volgend jaar weer terug komen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Next Post

Previous Post

2 Comments

  1. Huub 26 juni 2017

    Weer genoten van jullie aanwezigheid. De naam alleen al “teamvroem” nodigt uit tot een glimlach 🙂

    • Michiel Brussee 27 juni 2017

      Goed om te horen want van hardlopen moet je simpelweg genieten.

Leave a Reply

© 2019 #Teamvroem

Theme by Anders Norén