#Teamvroem

Een community van hardlopers…

Gastloper bij Team Vroem

Kim Trouerbach – Inmiddels is het maandag en ben ik nog steeds niet uitgerust van zaterdag..

Maar ik heb een super toffe ervaring als Gastloper bij Team Vroem gehad!
Enkele maanden geleden tipte Chiel mij op de 6u vd Haarlemmermeer, met het idee dat het iets voor mijn eigen loopgroep. Zelf ben ik samen met manlief de bedenker van Social mile en wij lopen iedere woensdagavond een rondje met de mensen die komen opdagen bij het kruispunt in Klarendal. Hier hebben we in verband met de studie van manlief en de drukke agenda’s niks mee gedaan. Waarbij dit weekend dus eigenlijk ook niet perfect uit kwam voor ons omdat we op de zondag een team training hadden staan van Cliniclowns waar wij de marathon van New York voor gaan lopen. Mijn droom om naar New York te gaan wordt hierbij vervuld en als je dan toch gaat moeten de loopschoenen mee 🙂
Anderhalve week geleden kreeg ik een appje of wij zaterdag wat te doen hadden. Ja dus, puppycursus. Maar daar moeten we niet perse allebei naar toe! Dus ik heb aangegeven dat ik mee kon.
Donderdag sloeg de paniek toe.. Team Vroem klinkt als: Snel, Sneller, Snelst en nog veel Sneller.. En ik, ik ben gewoon een hardloper en ga meestal niet zo heel hard. Mijn gedachten: Wat haalbaar is op een 5k moet ik nu toch alle rondjes wel kunnen doen.. Dit betekend in mijn geval ieder rondje rond de 9:15-9:30min.
Vrijdagavond mijn spullen klaar gelegd.. Mijn eigen loopshirt, het team vroem-shirt van Gon, twee paar sokken, fivevinger, normale hardloopschoenen voor als ik pijn in mijn voeten zou kunnen krijgen droge kleding voor erna.. Je zou bijna denken dat ik op vakantie ga..
Zaterdag, op tijd op pannenkoeken bakken en me laten afzetten bij Corine en Chiel omdat ik met hun kon mee rijden!! Eenmaal aangekomen iedereen voorgesteld en ons team besloot niet echt een tactiek te maken maar gewoon volgens het lijstje zo snel mogelijk te rennen!!
Tijdens mijn eerste ronde heb ik ingehouden omdat ik geen idee had hoe het zou voelen als ik straks weer mag rennen en hoeveel hersteltijd ik zou hebben.. Redelijk ingehouden omdat dat goed voelde en omdat ik werkelijk in paniek raak als ik de weg niet ken.. Het is al vaker gebleken bij wedstrijden waarbij ik als ongeveer laatste binnen kom ik een andere route heb gelopen dan de bedoeling was. Ronde nummer twee ging een stuk beter mijn paniek van de onbekende route was iets minder en ik heb een lekker stukje sneller kunnen rennen. Ronde drie nog iets sneller en bij vier en vijf zat ik weer rond dezelfde tijd als mijn tweede rondje! Bij de zesde ronde waren mijn benen heel zwaar alsof ik een marathon had gelopen.. en de coopertest erachteraan deed.. Dit was de langzaamste ronde..
Toen de klok op ongeveer 5:24:00u stond ging Guus zijn laatste ronde in wat betekende dat ik er nog maar een moest lopen! Daar wilde ik echt alles uit halen wat er nog over was.. tot mijn eigen verbazing ging dit nog lukken ook!! Ik had weer een tijd rond de 9:24min.
Wat voor mij deze sport zo veel mooier maakt dan bijvoorbeeld het danswereldje waar ik 15jaar geleden aan mee deed, blij zijn voor elkaar en een ander ook wat gunnen! Het hele team was fanatiek, iedereen wilde winnen maar hier gaan ze niet over lijken!!
Ik heb echt weer een super training gehad in mijn voorbereiding naar New York!
De Cliniclowns training op zondag ging helemaal niet goed en maandag nog veel slechter :p
Ik doe graag een volgende keer weer mee!! Wanneer rennen jullie met ons mee??

Kim loopt in het najaar de Marathon van New York, onder meer om donaties op te halen voor de Cliniclowns. Wil je haar steunen
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Next Post

Previous Post

2 Comments

  1. Harmen 27 juni 2017

    leuk verhaal en goed gedaan, chapeau!

  2. Cor Ruigendijk 27 juni 2017

    Alweer zo’n leuk verslag!!!!
    Toffe groep, die van Vroem.??

Leave a Reply

© 2019 #Teamvroem

Theme by Anders Norén