#Teamvroem

Een community van hardlopers…

Testimonial Kenneth

Na vier jaar trainen volgens de Souplessemethode vlakte mijn progressie af en zocht ik tevens naar nieuwe inspiratie. Ik kende Henny al van een hardloopforum waar hij regelmatig liet zien veel van trainen  te weten en deze kennis ook graag deelde met anderen. Na wat mailwisselingen en het invullen van een uitgebreide vragenlijst was het wachten op het schema (omdat ik nog niet fit was had ik wat tijd genomen om eerst op niveau te komen).

Ruim voordat mijn eerste schema in de bus lag verraste Henny al met een persoonlijk opbeurend bericht na een teleurstellende wedstrijd. Bemoedigend zoals hij later vaker zou zijn na een slechte training (met een uitleg waarom de training helemaal niet zo slecht was en in ieder geval niet nutteloos).

Eenmaal aan het trainen legde Henny uitgebreid uit wat het doel van bepaalde trainingen was en waar je rekening mee moest houden bij het uitvoeren. Veel kleine details die helpen bij het wennen aan een pittig schema (maar dat krijg je dan ook als je zegt dat je alles wilt doen om sneller te worden). De eerste maanden vroeg ik me bij bijna elke intervaltraining af of ik het wel ging halen en dat bleek op een enkele uitzondering gewoon zo te zijn. Waar het niet ging had Henny wat nuttige verklaringen of een correctie in de tempo’s.
Bij dreigende oververmoeidheid kreeg ik af en toe de tip om de trainingen korter of lichter te maken. Het is prettig en belangrijk om, als je zelf wat minder de neiging hebt om op de rem te trappen, een verstandig persoon in de buurt te hebben die de juiste inschatting kan maken.
Na een flinke sprong (een minuut sneller op de 10k na vijf maanden …) werden de schema’s wat scherper om te blijven verbeteren. De schema’s bevatten steeds veel variatie waardoor pittige trainingen in ieder geval interessant blijven en daardoor mentaal net iets minder zwaar.

Mijn oorspronkelijke doelen zijn nog niet bereikt (dat moet dit jaar zeker wel lukken) maar door het hernieuwde plezier en de vele wijze lessen van Henny heb ik mijn doelen maar wat scherper gesteld om nog langer van dit mooie avontuur te kunnen genieten.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

© 2019 #Teamvroem

Theme by Anders Norén