#Teamvroem

Een community van hardlopers…

Testimonial Jurriaan

Jurriaan de Rouw – Via een gemeenschappelijke kennis op Strava ben ik in november 2015 in contact gekomen met Henny.

Jurriaan de Rouw

Ik ben overduidelijk een recreatieve loper, maar wel iemand die zijn hobby serieus neemt. Iemand die intrinsiek gemotiveerd is te zoeken naar wat maximaal mogelijk is. Iemand die arbeid niet schuwt en die bereid is tijd te investeren om zijn doel te bereiken.

Aan de hand van Henny heb ik in dit kader in 2016 een groot aantal grenzen weten te verleggen. Ik weet zeker dat het me zonder Henny’s training en coaching nooit zou zijn gelukt de progressie te maken die ik uiteindelijk, over een periode van z’n 14 maanden, heb gemaakt.

Bij aanvang van onze samenwerking liet Henny mij een uitgebreide intake-vragenlijst invullen, zodat hij zich een beeld kon vormen van mijn persoon. Vragen over sportverleden, blessuregevoeligheid, motivatie, korte en lange termijndoelstellingen, gewenste trainingsarbeid en -frequentie, loopprestaties tot dan toe, etc – een hele waslijst. De vragenlijst vormde voorts de basis voor een op maat gemaakt trainingsschema, telkens gericht op een doel een maand of drie/vier later. Op deze manier heeft Henny tot nu toe vier schema’s voor mij gemaakt.

Trainend/coachend zou ik Henny typeren als positief/motiverend, betrokken en realistisch;
– Hij zal mij niet beloven dat ik bepaalde progressie zal maken, als ik maar doe wat hij voorschrijft. Liever ziet hij zichzelf als één van de bouwstenen van verbetering, niet als de silver bullet.
– Hij remt af waar hij denkt dat dat niet onverstandig is, maar zonder belerend te zijn. De eindverantwoordelijkheid legt hij – terecht – bij de loper zelf neer. De verantwoordelijkheid die hijzélf neemt laat hij tot uitdrukking komen in het customized schema dat hij voor de atleet maakt. Een schema waar in meerdere opzichten goed over is nagedacht: inhoud, opbouw, rust.
– Henny is van mening dat je hard moeten trainen, om hard te kunnen lopen, maar ook dat ‘de doorsnee-atleet’ meer in zijn mars heeft dan hij of zij wellicht denkt. Hij haalt je uit je comfort zone, wat tijdens de training uiteraard niet altijd fijn is, maar achteraf des te meer! Een trainingsaanpak waarvan ik uit een vorig sportleven weet dat het een noodzakelijk ingrediënt is voor verbetering.
Dat Henny begaan is met zijn atleten blijkt uit de feedback die hij structureel geeft op uitgevoerde trainingen (Strava, appjes) maar ook uit dat spontane telefoontje vlak voor een race, waarin hij nog net die twee laatste tips geeft, en een opbeurende speech. Ik heb Henny onlangs als een mens-mens geduid en het is dit soort contactmomenten dat deze stelling onderschrijft.

Met Henny aan het roer heb ik mijn voor 2016 geformuleerde doelen gehaald: een marathon volbrengen zonder kramp (eerste marathon van 2016 niet gelukt, de volgende drie wel) en een marathon volbrengen onder de drie uur (Spijkenisse). Verder heb ik mijn PRs op de 5km, 10km, 10EM en HM significant verbeterd. Een heel succesvol jaar dus. Het is evident dat de progressiecurve (gemeten in finishtijden) in 2017 zal afvlakken maar dit laat onverlet dat ik alweer veel zin heb om er de komende 12 maanden samen met Henny tegen aan te gaan.


 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

© 2019 #Teamvroem

Theme by Anders Norén